Demonstration mot rivning av Astoria

161015 demonstrerade 250 personer mot rivningen av större delen av Astoria-huset från 1873. Flera kända experter talade mot detta och den nya rivningsvågen i Stockholms innerstad. Det är akut att sätta stopp för barbariet om vi ska ha något kvar att försvara. Fredrik von Feilitzen från Skönhetsrådet och samfundet S:t Erik talade om Astoria-huset 161015-astoriahuset-f-v-feilitzen och Mats Wickman, kolumnist i SvD, berättade om Astoria-huset som en del av Östermalms historia och dess rivning som en del av utplåningen av den 161015-mats-wickman-tal-vid-astoriademonstrationen. Arkitekt Ola Andersson beskrev hur fastighetsägare maximerar sin vinst genom att riva och bygga nytt med större sammanlagd yta. Det sker därför att staden inte sköter sitt jobb att försvara allmänintresset. Därför har vi en ny rivningsvåg. 161015-riddaren-ola-andersson. Jag lade till att de inte heller sköter sitt jobb att se till att det byggs mer och på ett sätt som ger stadskvaliteter i förorterna. Det är välkänt hur det kan göras men då krävs att staden ger riktlinjer per område. Det skulle ge Stockholm de volymer och kvaliteter som behövs och minska segregationen. Det skulle också minska trycket på innerstaden något. Läs också Christopher Perssons tal om betydelsen av historia och identitet 161015-astoria-tal-christopher-persson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *