Kultur kan både ha kvalitet och produceras effektivt

Radioteaterchefen påstår att kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt skrev ”hårda ord” när det var sakligt.Så blir det mer berättigat att kritisera. Kulturborgarrådet pekade på effektiviseringsmöjligheter hos Dramaten främst när det gäller stödfunktioner som ateljé, mm. När det gäller pjäserna så skrev kulturborgarrådet om att som Stadsteatern byta till mindre scen när det går dåligt, inte att lägga ned. Men radioteaterchefen skriver som om det gällde kritik mot det konstnärliga. Osmakligt att så gå runt berättigat ifrågasättande. Hon ger sig i stället på skattebetalarna, i det att hon klagar över att det blivit en sanning att ”effektivitet är en skyldighet i synnerhet när man lever på skattebetalarnas pengar”.Osolidariskt, respektlöst mot alla som försöker få hushållskassan att räcka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *