Fortsatta C-bidrag till miljöfarliga biodrivmedel

På DN Debatt vill Maud Olofsson ha fortsatta miljardbidrag till miljöfarliga biodrivmedel

http://www.dn.se/debatt/vi-vill-salja-delar-av-statens-agande-i-vattenfall-1.1146631

Min kommentar i DN: I ordrik text smusslar Maud in bidrag till andra generationens biodrivmedel och biobränslefabriker. Miljarder per år ska fortsätta att slussas till Center-väljare, åker- och skogsägare, direkt och via deras organisationer Lantmännen och LRF. Med biodrivmedel stödjer de uppbyggnad av global jättemarknad för biodrivmedel och biobilar – som redan överutnyttjad jord, skog och vatten inte kan bära. Miljövänligt kan biobränsle endast tas fram från avfall och utnyttjas effektivast till el och värme.

Se vidare här på hemsidan under Politik/Energi och miljö!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *