Både industrin och tjänsteföretagen viktiga

Vi går från storföretags-Sverige till entrenprenörs-Sverige, sade Maud Olofsson i Almedalen. Många har sagt att vi går från industri till tjänster. Påstådda motsatser som inte finns. Alla behövs. Småföretag och tjänster ger jobb. Stora företag och industri ger små och tjänsteföretag uppdrag och svarar för huvuddelen av vår export och tekniska utveckling. De gör Sverige till en van global spelare. Man kan tala väl om småföretag och tjänster utan att nedvärdera storföretagen och industrin, försök! Nedvärderingen skadar, t ex genom att minska ungdomars intresse för teknik och industrijobb. Vi kunde stödja FoU bättre och var finns huvudkontorspolitiken? Sverige har förlorat mängder av huvudkontor, något som ytterst sällan hörs i den politiska debatten. Välkomna till verkligheten, kära politiker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *