MP fortsätter vilseleda och skrämma om kärnkraften

Apropå Jan Björklunds artikel om att ersätta gamla kärnkraftsreaktorer med nya, så svarar MP med att vilseleda och skrämma, och vädja till avund.

MP fortsätter att dra fram att nya finska reaktorn i Olkiluoto blivit dyr. Men alla vet att första enheten av en ny teknik alltid blir dyr och att kostnaden sedan sjunker dramatiskt. Osakligheten övergår till ren SKRÄMSELPROPAGANDA om kärnkraftspark och risker – trots bombsäkra 3e generationens kärnkraft, och med 4e generationen som kommer att köras på avfallet och därmed reducera det befintliga avfallsproblemet från 100000 år till några hundra. Hon fortsätter med AVUND: Stora företag kommer att tjäna pengar på export av svensk kärnkraftsel. Men just den behövs för att Tyskland inte ska behöva miljöfarlig kol och gas när man stänger den egna kärnkraften. Hur ska regeringen gynna svensk industri, undrar MP. Export av en högteknologisk framtidsprodukt som ny kärnkraft skulle verkligen gynna svensk industri. Vi slipper då också att öka användningen av bioenergi. Det minskar den ökande belastningen av naturen, vilket kanske det största  problemet vi har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *