Miljöpartiets miljöpolitik ger sämre miljö och ekonomi

På Brännpunkt 110823 http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/annie-loof-blandar-applen-och-paron_6408129.svd skriver Birger Schlaug MP att beräkning av utsläppen från vår konsumtion ska ta med importens utsläpp. Det är helt rätt. Men man ska också dra ifrån exportens utsläpp, och de är stora. Men det ”glömmer” Schlaug att nämna. Slugt, om man vill smutskasta svenskarna.
Den svenska exporten av industrivaror är tillverkad med mycket låga utsläpp. Om de, som Schlaug vill, skulle straffas hårdare för sina utsläpp, ja då flyttar produktionen till lågprisländer med höga utsläpp och sämre behandling av personalen. Det är Miljöpartistisk miljöpolitik.

2 Comments

  1. Birger

    Nej, självfallet glömmer jag inte det, för övrigt är det siffror från naturvårdsverket etc som påvisar att våra utsläpp, om man ser till konsumtionen, ökat med 10-20 procent trots att politiker i regering och opposition hävdar att vi minskat utsläppen och är världsbäst. För övrigt skall du inte belasta MP för vad jag skriver, jag är inte medlem i något politiskt parti sedan 7 år tillbaka.

  2. Tack för ditt svar Birger! Jag förstår att du är medveten att exportens utsläpp måste dras ifrån för att kunna se hur stora koldioxidutsläpp svenskarnas konsumtion leder till. Men det jag är kritisk emot att du inte nämner det, utan bara nämner importen, vilket stödjer din åsikt. Alla är ju inte lika medvetna om sammanhangen som du. Kanske är avdraget av exportens utsläpp större än tillägget för importens? Är deet så? Och hur skulle du skriva då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *