Bryssel vill bara ha mer – fokusera EU

Se SvD artikel: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/mer-budgetmakt-till-eu-foreslas_7302599.svdoch mina kommentarer:

Kommentar 1: Dags att bromsa Bryssel. Problemet är inte för litet centralstyrning, utan för mycket. Därav följer att euron måste begränsas till länder på samma utvecklingsnivå. Annars kräver euron centralstyrning. Och det är fel att trappa ned det svenska motståndet mot EUs bidragsraseri. De länder som vill ha EUbidrag till jordbruk och fonder kan komma överens om det och betala dem själva gemensamt. Men andra länder ska inte tvingas sprätta iväg hundratals miljarder som används mycket ineffektivt. Tillbaka till EUs centrala uppgifter att främja handel, gemensam utrikespolitik i en global värld mm. Det är hög tid att i allians med andra länder driva dessa frågor tufft.

Kommentar 2: Europas rikedom är olikheterna, de olika väl utvecklade kulturernas mångfald. Bryssel ska hållas på mattan. Ta bort det mesta av bidragen och se till att EU fokuserar på frihandel och gemensam utrikespolitik i den globala världen. För att uppnå konkurrens och lika villkor för företagen i Europa behövs gemensamma regler för konkurrens och för att skydda miljön. Punkt. Se hur centralmakten i Bryssel bara vill ta för sig mer! Det är hög tid att dra ned budgeten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *